Feng Shui

Wanneer je het gevoel hebt dat je ergens vastloopt in je leven. Bieden de inzichten vanuit Feng Shui diepgaande inzichten en hele praktische handvatten om in beweging te komen.

Feng Shui is gebaseerd op eeuwenoude kennis over de verbinding tussen de mens en zijn omgeving. De kracht van Feng Shui ligt in die verbinding. De verbinding die jij aangaat met je huis. En de verbinding die je voelt met het natuurlijke ritme van het leven. 

In een Home to Blossom traject ontdek ik samen met jou de magische en persoonlijke relatie die jij hebt met je huis aan de hand van energiewerk en Feng Shui. Je ontdekt wat betekenisvol voor je is en waar je nog thuis mag komen bij het liefdevolle en unieke mens die je bent.

Feng Shui je huis

Met Feng Shui kijk je naar de energetische blauwdruk van je huis. Feng Shui betekent wind en water. Het gaat over hoe energie op de onzichtbare lagen en zichtbare lagen door je huis gaat.

Elk huis heeft een unieke energetische blauwdruk. De energie stroomt op een bepaalde manier door het huis. De plattegrond, indeling van woonfuncties en gebruik van materialen hebben invloed op de kwaliteit van de energie. De kwaliteit van de energie heeft effect op de woonervaring van de bewoners. De emotionele gesteldheid van de bewoners beïnvloedt daarentegen weer de kwaliteit van de energiestroom. 

 

Met Feng Shui kijk je, met behulp van de Bagua, waar de energie niet zo lekker stroomt. De Bagua is een energetisch raster voor je huis. Het verdeelt je huis in negen levensthema’s.  Namelijk: hulp, levenspad, innerlijk weten, familie, voorspoed, erkenning, relatie, creatie en balans.

Met behulp van dit energetische raster kijk je waar deze levensgebieden qua energie wrijving veroorzaken met de verschillende woonfuncties in huis. Bij elk leef levensthema hoort een bepaald element. Net als dat elke woonfunctie, van entree tot keuken tot slaapkamer, ook bij een bepaald element hoort. 

De Bagua wordt in Feng Shui gebruikt als energetisch raster voor je huis, waarmee je negen levenssectoren onderscheid.

Beweeg mee met de vijf elementen

De Taoistische elementenleer is de belangrijkste tool in Feng Shui om weer balans te brengen en de natuurlijke beweging te bewerkstelligen. Deze leer is gebaseerd op vijf verschillende verschijningsvormen van energie. Elke verschijningsvorm kent een natuurlijke transmutatie naar het volgende element in de cirkel. De zogenaamde creatieve spiraal of wel de natuurlijke verloop van energie. Deze creatieve spiraal loopt van hout naar vuur, aarde, metaal en water.

 

Deze beweging van de vijf verschijningsvormen van energie of qi kunnen we terugzien in alles. In het groot en in het klein. Je ziet het in het ritme van de natuur,  in onze innerlijke biologische en emotionele processen. In het samenleven en op de plekken waar we wonen. Door gebruik van kleur, materiaal, vorm en bepaalde intenties breng je de creatieve spiraal weer in beweging. Dit merkt je aan de energie in huis. Dit voel je lichaam.

De groene cirkel geeft de creatieve cyclus van de vijf elementenleer. De rode pijlen geven de vernietigende cyclus van de vijf elementen aan.

“Feng Shui is een vorm van meditatie. Het is in liefde aanwezig bewonen van je huis”

Feng Shui advies

Een Feng Shui advies gaat over hele praktische dingen. Zoals waar kan de bank of het bed het beste staan? Wat is een goede plek voor de keuken of de badkamer? Met welke energie stap je de deur binnen? Welke kleuren en materialen brengen de energie in balans tussen enerzijds de woonfunctie en anderzijds het levensthema? 

Voor elk woonprobleem of frustratie is er een oplossing. Sommige veranderingen die je aanbrengt volgens Feng Shui hebben heel snel effect. Andere veranderingen hebben de tijd nodig. 

Je eigen tempo hierin vinden is belangrijk in het traject. Soms willen we snel of gaat het niet snel genoeg. Ook hier houdt je huis je een spiegel voor. Wat wil er gezien of doorvoeld worden? Mag dat ook thuis komen?

In het advies gaat het elke keer weer om de juiste toon aan te raken. Wat is voor jullie als bewoners betekenisvol? Het advies komt dan ook meer in de vorm van inspiratie. Zodat jullie vanuit het hart een keuze kunnen maken vanuit verbinding met jezelf. Liefdevolle keuzes voor jouw Home to Blossom.

Home to Blossom 1-op-1 traject

Feng Shui brengt je verandering. Dat is zeker. Het is levenservaring die je voor de rest van je leven kunt gebruiken. 

Een traject wordt in overleg samengesteld. Het bestaat uit een aantal vaste onderdelen die naar behoefte worden aangepast naar jullie wensen als bewoners.  Deze vaste onderdelen zijn:

Aan de hand van de grootte van de woning, de hoeveelheid ruimtes en de behoefte aan begeleiding wordt de prijs bepaald. Een traject is mogelijk vanaf €1495.

  • je staat bewust in het leven
  • toch voel je dat het anders mag
  • je huis voelt niet alligned met wie je bent en hoe je je wilt voelen
  • je hebt behoefte aan begeleiding want een beetje schuiven en dingen veranderen had niet het gewenste effect
  • je voelt dat je vastloopt in bepaalde thema’s en of een bepaalde ruimte in huis
  • diep van binnen weet je wel waar je behoefte ligt maar je weet nog niet hoe je daar vorm aan kan geven.

Kennismaking voor Feng Shui traject aanvragen

Voor het gevoel van thuis zijn is het ook belangrijk dat je je thuis voelt bij mij als begeleider in jullie reis naar huis. Vul het aanvraag formulier in en ik neem contact op voor een kennismaking.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Ik ben op de site van Home to Blossom gekomen via:

Feng Shui advies voor losse ruimtes
vanaf €350

Heb je behoefte om een bepaalde ruimte of ruimtes aan te pakken in huis dan is een los Feng Shui advies ook mogelijk.  

Volgens Feng Shui principes geef ik advies over de optimale indeling van de ruimte plus kleur- en materiaal advies. 

Je ontvangt het advies in de vorm van een digitale glossy inclusief uitleg over Feng Shui.

Deze glossy bevat: een energetische analyse van de ruimte aan de hand van de Bagua, advies over de indeling en plaatsing van meubels, moodboard  met kleur en materiaal advies. 

 

Elk advies is maatwerk maar qua prijs kan je rekening houden met een vanaf prijs van €350 per ruimte (inclusief kennismaking van half uur en twee uur advies en uitleg via videobellen of op locatie). Voorbeeld berekening: een woonkamer/eetkamer is mogelijk vanaf €500 plus de keuken vanaf €650.

Deze kosten zijn exclusief reiskosten. Vanaf 5 km vanaf Haarlem reken ik €0,30 per km.

Feng Shui kleurconsult
vanaf €120

Heb je behoefte aan meer kleur in huis maar loop je hierin vast? Met een Feng Shui kleurconsult denk ik met je mee.

Vooraf lever jij een plattegrond van je huis en de specifieke ruimte. Je levert foto’s aan van de ruimte en foto’s van eventuele kleuren of items die moeten blijven of niet veranderd kunnen worden. 

Een kleur consult is telefonisch mogelijk of op locatie. Tijdens het consult nemen we in een uur je wensen en voorkeuren door.

Het consult werk ik uit in de vorm van een digitaal bestand. Hierin vind je een algemene uitleg over de kleurkeuzes vanuit Feng Shui principes. Je ontvangt een uitgewerkt kleurpalet met uitleg hoe je deze het beste kan toepassen.

Voor het kleurconsult maak ik over het algemeen gebruik van de kleurstalen van Lab Paint, een duurzaam Nederlands verfmerk. 

Voor een kleurconsult van één ruimte in huis betaal je €120 exclusief eventuele reiskosten.

Deze kosten zijn exclusief eventuele reiskosten. Vanaf 5 km vanaf Haarlem reken ik €0,30 per km.

Winkelwagen