Heb je moeite om thuis te ontspannen of om iets nieuws te beginnen?

Met space clearing en Feng Shui kijk je op verschillende lagen naar hoe jouw huis je kan ondersteunen in het vinden van rust als je thuis bent. Rust creëert ook de innerlijke ruimte om nieuwe dingen te kunnen ondernemen en datgene op de wereld te zetten waar je hart van aangaat. 

Elk huis heeft een unieke blauwdruk en nodigt de bewoners uit tot een bepaald ritme. De centrale vraag is hoe je het ritme van het huis en het ritme van de bewoners in een harmonieus geheel kan late kloppen. Hierbij komen hele praktische lagen samen met meer energetische lagen. 

Met Feng Shui en space clearing kijk je onder andere naar de woonfuncties en hoe die gedurende de dag in elkaar overlopen. En of dit past bij het leven van de bewoners. Je kijkt naar hoe verschillende levensthema’s de ruimte innemen in het leven van de bewoners en of hierin een balans ervaren wordt. Je kijkt hoe de energie door het huis stroomt en of er blokkades zijn in de stroom door achtergebleven emotionele energie. Dagelijkse frustraties in het reilen en zeilen van je huis heeft invloed op de energie in huis. En de energie in huis heeft invloed op hoe de bewoners hun welzijn ervaren.

Hoe is de "work flow"in je huis?

Wanneer je vanuit Feng Shui kijkt naar de laag van de woonfuncties dan gaat het over het ritme van de dag. Wat is de dagelijkse flow van activiteiten die je in je huis doet? Nodigen de verschillende ruimtes in huis tot een gezonde “work flow”? Wat is de indeling van het huis? Is die passend bij het leven van de bewoners? 

Bij de laag van de woonfuncties hoort ook de vraag: hoe beweegt de zon in huis? Past dit bij het ritme van de bewoners. De zon heeft een belangrijke invloed op ons ritme. Te weinig zonlicht overdag heeft invloed hoe wij onze rust ervaren in de nacht.

Ervaar je bepaalde frustraties in je dagelijkse handelingen thuis? Schrijf deze frustraties op. Neem de tijd om om even stil te staan wat dit met je doet. Welke gedachten, gevoelens of emoties komen omhoog. Zonder dit meteen te willen veranderen. Laat wat omhoog komt er maar zijn in je binnenwereld. Neem hier echt de tijd voor. Neem vervolgens diep adem, terwijl je je schouder ophaalt. Terwijl je uitademt zeg je “hè, hè” en laat je je schouders zakken. Doe dit drie keer. Let vervolgens op welke ingeving je krijgt rondom wat je hebt opgeschreven en volg deze inspiratie. Volg hierin ook je eigen timing. Soms komt de inspiratie meteen en soms klikt het later. Dat is helemaal oké.  

 

Ervaar je balans in de verschillende levensthema's in je leven?

Op een andere laag kijk je met Feng Shui naar de verschillende levensaspecten. Welke ruimte krijgen relaties, familie, groei, intuïtie, emoties, creativiteit, spiritualiteit en passie in je leven? Ervaar je stagnatie in een van die levensthema’s? 

Wanneer je het gevoel hebt dat het niet zo lekker loopt bij één van de levensthema’s, gaat dit vaak gepaard met piekeren en herhalende gedachten. Dit heeft natuurlijk invloed op de ruimte die je ervaart voor ontspanning in je leven. Met Feng Shui zorg je dat je meer ruimte gaat ervaren rondom een bepaald thema in je leven. Dit doe je door intentioneel gebruik van materialen, kleuren en symboliek. 

Ook voor de levensthema’s kan je bovenstaande oefening doen. Bij het Home to Blossom DIY aanbod vind je het Feng Shui Levenssectoren meditatiepakket. Hier vind je negen geleide meditaties voor elk van de negen levensgebieden. In de audiomeditaties neem ik je mee op reis om innerlijk ruimte te maken binnen de thema’s. Ontdek met de meditatiereeks wat er op magische wijze mag ontstaan in je leven wanneer je open staat voor wat er vanuit je hart mag ontstaan in je leven.

Hoe stroomt levensenergie door je huis en dus je leven?

Weer een andere laag waar je naar kijkt met Feng Shui en space clearing is hoe de energie door het huis stroomt. Deze stroom wordt sterk beïnvloed door de emotionele gezondheid van de huidige en zeker ook vorige bewoners. Wanneer bijvoorbeeld de indeling of inrichting ongenoegen aanraakt bij de bewoners beïnvloedt dit de kwaliteit van de levensenergie in huis. 

Nieuwe levensenergie komt via je voordeur je huis binnen en volgt dan links om met de klok mee de route door het huis. Hierin volgt het de muren. Deuren bepalen hoeveel energie een ruimte binnenkomt. Het meest optimaal is dat de energiestroom eerst de actieve ruimtes in huis aandoen zoals woonkamer en keuken en vervolgens de slaapvetrekken. Wanneer de energie eerst door de slaapkamers gaat kan het zijn dat je meer moeite ervaart om tot rust te komen daar. Gelukkig kan je hier zeker wat aan doen met inzichten vanuit Feng Shui.

Hoe bewoners omgaan met emotionele energie is van grote invloed op de energiestroom. Heftige emotionele gebeurtenissen in huis die lange tijd door blijven sudderen zonder dat dit wordt aangekeken brengt de energiestroom in vertraging. Hierdoor neemt de levensenergie in vitaliteit af. Het resultaat is dat je als bewoner moeilijk tot rust kan komen. Of dat je het lastig vindt om projecten (werk, huishouden, creatief) of relaties rollende te houden. 

Met space clearing maak je het huis vrij van emotionele ballast. In de kern gaat space clearing en breder gezien energiewerk om emotionele energie weer te gaan ervaren als levensenergie. Te veel emotionele ballast brengt spanning met zich mee zodat ontspannen moeilijker is. Met een huis clearing breng ik de energiestroom in kaart en de plekken van energetische verstoringen. Het is elke keer weer zo mooi om te zien welke verbanden er naar boven komen met die plekken en wat de bewoners in hun leven ervaren met betrekking tot de verschillende levensthema’s. Met energiewerk kan ik achtergebleven niet-doorvoelde emoties transformeren naar vitale levensenergie door de aanwezige spanning liefdevol te erkennen. Zodra deze spanning in huis wegvalt voel jij meer ruimte om vitale levensenergie toe te laten in je leven.

Een reis door je huis en je leven met Feng Shui

Ervaar jij moeite om tot rust te komen thuis of bepaalde dingen rollende te houden? Met space clearing en Feng Shui kan je hierin verandering brengen. Hierbij gaat het dus altijd om de juiste afstemming te vinden tussen de bewoners en hun huis. De sleutel is hier verbinding. Met Home to Blossom bied ik drie methodes om die verbinding te ontdekken. Middels space clearing. Met Feng Shui en met meditatie.

Ik neem je mee op reis door je huis. Wat wil er (nog) gevoeld en ervaren worden? Wat mag er vanuit het nu in liefde ontstaan? Stap voor stap ontdek je hoe het voelt om thuis te zijn op de plek waar je woont. Liefdevol aanwezig. Ruimte voor rust en voor creativiteit. Je eigen tempo en ritme. Voel je vanuit je hart. 

Ik ben welkom thuis.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen