Welkom bij Home to Blossom

Home to Blossom is ontstaan vanuit mijn eigen zoektocht naar een fijn thuis. In mijn ogen was een ander huis of een ander interieur altijd de oplossing voor mijn problemen. Hoewel ik heel veel voldoening haal aan het opnieuw inrichten van een ruimte kwamen de problemen vaak weer omhoog. Gaandeweg kwam ik er achter dat mijn onbewuste overtuigingen hier een grote rol in spelen. Dit is voor mij echt een reis geweest en die reis gaat nog wel even door voor mij. 

Met Home to Blossom wil ik je inspireren je bewust te worden welke betekenis jij geeft aan jouw huis en interieur. En hoe ons eigen energieveld van invloed is op onze omgeving en andersom. Hiervoor gebruik ik inzichten die ik als antropoloog, als Feng Shui adviseur en tijdens het energetisch clearen van huizen heb opgedaan.

Wereld van Yin/Yang energie

Ik neem je mee in de wereld van energie. In een wereld waar alles energetisch met elkaar verbonden is. Hierin wordt ik geïnspireerd door het Taoïstische begrip van energie. Qi of de levensenergie is datgene wat alles verbindt. Het is een constante vibrerende puls van transformerende energie tussen yin en yang. Tussen naar binnen gekeerde passieve ontvangende energie en naar buitengerichte actieve gevende energie. Vaak wordt yin aan het vrouwelijke toegeschreven en yin aan het mannelijke, maar ze hebben niks te maken met onze gender. Iedereen en alles gaat mee in de cyclus van yin en yang.

Van nature stroomt energie in dit samenspel tussen yin en yang vrij en overvloedig door alles wat is een leeft in een verhouding van ongeveer 40% yin energie en 60% yang energie. In deze verhouding is er ruimte voor groei. Dat zien we bijvoorbeeld in de natuur om ons heen. Denk aan hoe bomen elk jaar groter groeien, maar ook hoe in dit proces het loslaten van de bladeren en het terugtrekken van de sapstroom van belang is. Dit samenspel tussen yin en yang zou in die verhouding voor ons als mens ook een ideaal zijn. Dit geldt zeker voor onze huiselijke omgeving.

De invloed van gedachten op ons eigen energieveld

Wij als mensen hebben ons eigen energieveld die wordt beïnvloed door onze gedachten. Nu hebben wij als mens de unieke gave dat wij ons tijdelijk kunnen verzetten tegen dit samenspel van energie die aanwezig is in alles en iedereen. Dit doen we door onze overtuigingen die wij tijdens ons leven eigen maken. Dit kan ertoe leiden dat we verzanden in te veel stagnatie of onszelf opbranden met te veel actie. Beide tekenen dat de balans weg is. Dit ervaren we meestal alsof we vastzitten in ons leven. In het ene geval kunnen we niet tot actie komen omdat we er geen ruimte voor ervaren. In het andere geval voelt het alsof het leven te veel van ons vraagt en we geen ruimte ervaren om rust te pakken. Het kan zelfs zo zijn dat we beide tendensen ervaren in de verschillende rollen die we in ons leven spelen, bijvoorbeeld thuis, als ouder, op ons werk of met vrienden.

Onze overtuigingen zijn van grote invloed hoe wij onze buitenwereld ervaren. In de meeste gevallen, ongeveer 95% gaat dit proces onbewust. Met deze onbewuste overtuigingen verzetten wij ons eigenlijk tegen de natuurlijke cyclus van energie. Wat ik heb geleerd is dat juist de mogelijkheid om je te kunnen verzetten tegen de natuurlijk stroom je de kans geeft te groeien. Zonder de overtuigingen die wij in ons leven hebben gevormd zouden we nu niet zijn wie we zijn. Vanuit mijn eigen ervaring kan ik ook zeggen dat de beperkende overtuigingen in je leven de sleutels zijn voor innerlijke groei. Juist de weerstand die wij in ons leven opbouwen blijkt uiteindelijk de grootste leermeester te zijn in je leven.

Het doel is niet alle onbewuste overtuigingen boven tafel krijgen. We hebben op een dag zo’n zestigduizend gedachten waarvan je je dus vaak niet bewust van bent. Deze flow van gedachte zal ook wel aanwezig blijven in je leven. Wat ik je met Home to Blossom wel wil meegeven is hoe je, stapje voor stapje, laag voor laag, ruimte kunt maken in je lichaam, hoe je je openstelt voor de natuurlijke stroom van energie in je lichaam. Hiervoor gebruiken we ons huis als spiegel om bewust te worden waar we energie proberen vast te zetten.

Op deze blog deel ik mijn kennis, inzichten, practices en ervaringen rondom Home to Blossom.

Liefs Ghanna

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen