Hoe space clearing mijn kijk op geesten/ spoken veranderde

Verhalen over spookhuizen en geesten hebben altijd een soort van aantrekkingskracht gehad op mij. Nog niet wetende dat ik er ooit mijn werk van zou maken. Onlangs kwam ik er ook achter dat een van mijn voorouders een belangrijke rol heeft gespeeld in het Spiritisme in Nederland. Tja, de appel valt blijkbaar niet zo ver van de boom.

Nu ik alweer een tijd huizen energetisch clear moet ik zeggen dat mijn visie op geestenergie behoorlijk is veranderd. De bad reputation van geesten/ spoken achtervolgt ze nogal. En hoewel je inderdaad een behoorlijke zware energie ervaart in de buurt van geestenergie schrijf ik inmiddels deze zware energie niet meer toe aan de geestenergie maar aan achtergebleven emotionele energie die ontlading zoekt. De aanwezigheid van de de geest op die plek is er om ons te begeleiden om alsnog die emotionele energie te ontladen. 

Geestenergie en astrale energie

Het verhaal gaat dat geestenergie vaak ontstaat op momenten waar iemand plotseling en soms ook gewelddadig om het leven komt. Niet bewust van het overlijden blijft de spirit van de overleden persoon op die plek aanwezig.  

Je kan je waarschijnlijk voorstellen dat dit plotselinge overlijden heftige gevoelens omhoog kan brengen van angst, pijn, verdriet of van verwijt, boosheid, schaamte. Ons fysieke lichaam is de drager of het medium waar de energie van gevoelens door heen kan vibreren. Door plotseling overlijden kan de beweging van deze energie niet afgemaakt worden. Deze onverteerde energie blijft als verstoring op die plek achter. Sommige mensen kunnen deze energie met het oog waarnemen als donkere schimmen. De meeste mensen reageren op deze energie met kippenvel, in de buurt van deze energie voelt de ruimte vaak kouder aan.

Deze gestagneerde gevoelsenergie heeft te maken met ons astrale lichaam ofwel gevoelslichaam. Het astrale lichaam van de overledene kent nog een verlangen om die beweging van gevoelsenergie te volbrengen maar heeft hier geen fysiek medium meer voor, het leven is uit het lichaam. 

Het idee is dat de spirit van de overledene achter blijft op die plek, gevangen op die plek en niet in staat tot het licht of source terug te keren. Maar mijn ervaringen op plekken van zogenaamde geestenergie waren anders dan ik tegengekomen ben in de verklaringen. Totdat ik stuitte op de dames van Not Your Average Psychic die het proces na bijvoorbeeld plotseling overlijden of zelfdoding heel anders beschrijven. Waarbij de spirit van de overledene altijd en direct terugkeert naar het licht of bron van het leven. Geesten hebben volgens hun onterecht een bad reputation en hun aanwezigheid heeft meestal te maken met dat ze ons hier in de fysieke wereld willen helpen.

In het geval van geestenergie is er nog wel een bepaalde connectie tussen de spirit van de overledene en de achtergebleven astrale energie. Maar er kan ook sprake zijn van astrale energie die niet meer gebonden is aan een spirit van een overledene. In dat geval spreek je van een astrale verstoring. Bij geestenergie is er nog wel een soort van bewustzijn op het verlangen om de mensen hier in de aardse werkelijkheid te helpen met de achtergebleven zware energie van ondoorvoelde emoties. Hiervoor zal toch iemand deze energie moeten doorvoelen via het medium van ons fysieke lichaam.

Wat voor mij mijn kijk echt veranderde was dat ik tijdens het clearen van plekken met geestenergie echt een krachtige en liefdevolle ondersteuning voelde. Anders dan bij andere verstoringen. Deze ervaringen hebben mij ook gesterkt in wat ik hier te brengen heb als mens, de transmutatie van gestagneerde emotionele energie. Ik ben er niet om spirits over te laten gaan naar het licht, daar zijn zijn inherent toe in staat. Ik ben er om de zwaarte van ons emotionele leven de weg naar het licht te laten zien.

Bij geestenergie is het de astrale energie van de overledene die hier achter blijft . De astrale laag heeft te maken met onze gevoelens en verlangens. Deze laag heeft een eigen geheugen. Niet in woorden en beelden maar in het verlangen om de levensenergie in de vorm van gevoelens te manifesteren in een lijfelijke ervaring. Dit verlangen blijft achter zolang er geen beschikbaar fysiek lichaam is voor deze energie.

 

Het energetisch clearen van de astrale herinnering van een overledene

Het energetisch clearen kan alleen wanneer alle lagen van het menselijke samenkomen. Energetische verstoringen ontstaan over het algemeen wanneer de energetische beweging van gevoelens wordt afgekapt. Dit gebeurt meestal vanuit een natuurlijk zelfbeschermingsmechanisme van fight, flight, freeze en fawn. Maar dit kan dus ook bij plotseling overlijden gebeuren. Energetische verstoringen zijn als het ware reminders van deze disconnectie op een van de menselijke lagen. Om deze te kunnen clearen mogen de spirituele laag, de mentale laag, de emotionele laag, de fysieke laag en de energetische laag samenkomen. 

Zolang deze lagen niet samenkomen kan geen salie, Palo Santo, intentie, Healy, ritueel of spreuk de levensenergie weer in beweging brengen. Ik herhaal, want ik zie dat op dit punt nog vaak een by-pass gehanteerd wordt.

Een plek kun je alleen energetisch clearen wanneer al deze lagen samenkomen in het nu. Dit betekent dat je de lijfelijke sensaties van de achtergebleven gevoelens door je heen laat gaan, vol bewustzijn in het nu, in connectie met source met liefdevolle aandacht. 

Met liefde ondersteun ik je met een huis clearing, of een energetische clearing van praktijk- of ceremonie ruimte. Vraag een gratis energetische quick scan aan van je huis. Ik check dan voor jou de energiebalans, hoeveel energetische verstoringen aanwezig zijn en waar de sterkste verstoring aanwezig is. Verder check ik of een clearing op afstand mogelijks is of dat space clearing op locatie aan te raden is. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen