Wat is het juiste moment voor een energetische huis clearing bij aankoop of verkoop van je woning?

Een groot percentage van de aanvragen die ik krijg voor een energetische huis clearing heeft te maken met een aankoop van een nieuwe woning. Een van de eerste vragen is dan: wat is het juiste moment voor de clearing? In deze blog ga ik in op deze vraag. 

Ook wanneer je besluit om je woning te verkopen, of als de verkoop van je huis langer op zich laat wachten kan het energetisch laten reinigen van je woning bijdragen aan een vlotte verkoop. 

En hoe zit het in het geval van de aankoop van een nieuwbouw woning? Kunnen er ook energetische verstoringen zijn in een huis wat net gebouwd is? 

Dus heb je (concrete) verhuisplannen en ben je nieuwsgierig wat een huis clearing voor jou kan betekenen? Dan is deze blog voor jou.

Wat is het juiste moment voor en huis clearing bij aankoop van je nieuwe huis?

Het snelle antwoord. Na de sleuteloverdracht. Dat is namelijk het moment dat de energie ook echt de overdracht is van de oude bewoners naar jullie als nieuwe bewoners. Ook echt wel een symbolisch moment toch? En meestal een reden tot een feestje.

Met een huis clearing maak ik onderscheid tussen de energetische verstoringen van vorige bewoners en huidige bewoners, soms ook bezoekers trouwens. Je zal  verbaast staan hoeveel energetische energie van oude bewoners in je huis leeft. Heel vaak is dit liefdevolle energie. Maar eigenlijk heeft elk huisje zijn kruisje. Een huis helemaal vrij van energetische ballast, waar nooit een huis clearing is gedaan, ben ik nog niet tegengekomen. 

Energetische verstoringen zijn in de meeste gevallen plekken waar de bewoners de emotionele energie van angst, verdriet of boosheid niet volledig konden toelaten in hun lichaam. Die energie hangt er nog en blijft aanwezig totdat iemand die energie wel kan toelaten in zijn/haar lichaam. De meeste volwassenen hebben nooit echt geleerd hoe ze zich veilig kunnen voelen bij emotionele energie en kinderen leren het van volwassenen. 

Je zal niet de eerste zijn die de oude energie van een huis oppikt rond bijvoorbeeld een scheiding of echtelijke ruzies en je deze energie meeneemt in je eigen relatie(s). Je hebt huizen waar dit thema zich keer op keer afspeelt. 

Bij een aankoop van een nieuw huis raad ik je dus meestal een clearing aan na de sleuteloverdracht. Mocht je nog gaan verbouwen en veel onbekenden (zoals bijvoorbeeld bouwvakkers) over de vloer krijgen dan zal ik na het afronden van de verbouwing een energetische check-up doen. Deze doe ik normaliter een maand na een huis clearing. 

Wat is het juiste moment om je huis te clearen bij verkoop van je woning?

Bij de verkoop van je eigen woning raad ik een huis clearing aan vanaf het moment dat je besloten hebt om je huis te verkopen. Toch wordt ik ook regelmatig benaderd wanneer de bijvoorbeeld de bezichtigingen achterblijven of heel traag opgang komen. De huizen waarvan ik de clearing mocht doen voor de verkoop zijn allemaal vlot verkocht. Of dit nu een klein appartement was of een huis van 1,5 miljoen. 

Een huis vrij van emotionele ballast is aantrekkelijker voor eventuele nieuwe bewoners. De makelaar zal al vaak adviseren om heel persoonlijke dingen weg te halen wanneer kijkers langskomen. Waarom ook niet een energetische schoonmaak om je huis vrij te maken van zware emotionele energie? 

Nadat ik de huis clearing heb gedaan ontvang je ook in dit geval als huidige bewoners een persoonlijke clearing. Dit kan je ondersteunen in het energetische proces van het loslaten van je huidige woning. We hebben op zoveel lagen een bijzondere, persoonlijke en emotionele band met het huis waar we wonen. Bij een clearing op locatie zal die bijzondere band al snel duidelijk worden. En bij een clearing op aftand ontvang je een verslag van de gevonden verstoringen. Met een persoonlijke clearing ondersteun ik je bij het loslaten van spanning rondom bepaalde emoties. 

Het zou trouwens ook kunnen dat je na een energetische huis clearing nieuwe liefde vindt voor je huidige huis en geen verhuisplannen meer voelt. Of, dit heb ik ook meerdere keren met klanten gehad, dat nadat ze besloten hebben alle liefde in hun huidige huis te stoppen en een huis clearing hebben laten doen, dat plotseling en onverwachts hun droomhuis op hun pad komt.

Is een energetische huis clearing nodig bij een nieuwbouw huis?

Een aankoop van een nieuwbouw woning geeft geen garanties dat het huis vrij is van energetische verstoringen. Dit is onder andere afhankelijk van de plek waar het huis gebouwd is en de emotionele gesteldheid van de bouwvakkers tijdens de bouw.  

Zo kan het dat je huis wordt gebouwd op een plek waar eerst een andere woning stond. Onze huidige woning staat op de plek waar eerst portiekwoningen stonden. Zo woonden wij in de energie van meerdere woningen die je heel duidelijk terug kon zien met de energetische clearing. Elke woning liet een eigen thema zien wat zich voor drama had afgespeeld tussen de voormalige bewoners van de portiekwoningen. 

Soms gebeurd het ook dat er woningen worden gebouwd op historische grond, bijvoorbeeld waar een grote veldslag is geweest. Op deze plekken hangt nog vaak de energie van  niet doorvoelde emoties van de betrokkenen van de oorlog. Meestal een combinatie van de basisemoties van angst, verdriet en boosheid.

Ook tijdens het bouwen van een woning kunnen er verstoringen ontstaan. Een ongeluk op de bouwplaats en het zelfverwijt dat zoiets gebeurd is. Of bovenaan een ladder staan en bijna vallen en in een freeze terechtkomen. Het is heel menselijk om op bepaalde momenten je gevoelens te onderdrukken. Zodat je op een later moment alsnog kan doorvoelen op het zodra je je weer veilig voelt. Een energetische verstoring is ook een reminder hiervoor. Alleen heel vaak gebeur er dus niks meer met die reminder of met het doorvoelen en blijft de spanning/weerstand achter op die plek en in het lichaam van die gene. 

Vooraf aan een huis clearing doe ik eerst altijd een energetische quick-scan. Zo kwam er  bij zo’n quick-scan naar boven dat er verstoringen waren van vorige bewoners. De aanvrager gaf aan dat zij de eerste bewoner was en dat er dus geen vorige bewoners konden zijn. Maar de ex woonde inmiddels niet meer in het huis…

 

Vraag een gratis energetische quick-scan van je (toekomstige) huis aan

Met de energetische quick scan kijk ik onder andere naar de verhouding Yin en Yang energie in je (toekomstige) huis. Bij relatief veel Yin energie is er sprake van verstoringen door achtergebleven emotionele energie. Bij relatief veel Yang energie kan er sprake zijn van aardstraling of straling van technische installaties. Een optimale verhouding voor de energie in huis ligt rond de 40% Yin/60& Yang energie. 

Vervolgens kijk ik wat de sterkste verstoring is, waar deze zich bevind en rondom welk gevoel deze is. Vervolgens kijk ik of een clearing op afstand of op locatie is aan te raden. Bij ongeveer 9/10 huizen is een clearing op afstand mogelijk. 

Lees hier meer over de  energetische huis clearing en de tarieven.

 

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Ik ben op de site van Home to Blossom gekomen via:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen